maandag 29 november 2010

Genoeg Bewustzijn voor een Klein Extra Leven Erbij

Sinds haar 40e verjaardag verkeert Nea in een tomeloze toestand van creativiteitsuitbarstingen. Je kunt je natuurlijk ook voorstellen dat het ronduit heerlijk is om zó ontzettend snel dingen in de werkelijkheid te manifesteren als Nea kan. In de nacht van 28 op 29 november 2010 nam ze zich voor om gedurende haar droomtijd iets geheel nieuws te verzinnen. Ze was zich inmiddels er wel bewust van geworden dat een dergelijke intentie veelal al voldoende was om in de ochtend daadwerkelijk wakker te worden met een emmertje vol nieuwe ideeën.

Soms was het ook wel eens wat vermoeiend al die bruisende scheppingsplannen, maar over het algemeen was het vooral erg leuk. Na een uitermate actieve nacht waarin ze veel droomden over barbapapa's die zich aan het verdelen waren ontwaakte ze met een blije fonkeling in haar ogen.

Vandaag zou ze eens gaan aftasten waar de grenzen van haar vermogens en haar bewustzijn zouden liggen. Ze was natuurlijk wel dik tevreden met haar eigen leven, maar het zou helemaal interessant worden als ze tegelijkertijd haar bewustzijn kon splitsen om twee levens tegelijkertijd te 'besturen' als het ware.

Ze klom daartoe het dak op van haar appartementencomplex, alwaar ze een geinig gebloemd meditatiematje had vastgespijkerd. Het was wat fris en bovendien had het die avond ook gesneeuwd, maar dat deerde haar niet. Ze wist immers dat het in feite slechts allemaal een fysieke illusie was.

Gezeten op dit matje sloot ze haar ogen. Al snel vertrok ze haar gezicht op zo'n manier dat het wel leek alsof haar een betonnen drol in haar darmen in de weg zat. Toen splitste zich uit haar thymusgebied (nb. kleine klier nabij hartstreek red.) een stuk van haar bewustzijn af. Dit deel was beduidend kleiner dan haar fors gegroeide bewustzijn, maar genoeg om relatief zelfstandig een menselijk leven te kunnen animeren.

Ze uitte vervolgens de intentie om een leven te animeren dat vrij eenvoudig was, zodat ze eerst voorzichtig kon oefenen: twee bruisende scheppingskanonnen als Nea zou wellicht wel erg veel van het goede zijn.

Deze bezieling maakte eerst enkele rondjes rond haar steeds witter wordende gestalte en schoot toen naar een plek aan de andere kant van de stad waar het aanbelande bij een man die net de statistieken van zijn websites aan het controleren was.

------------

Foto van Barbapapa afkomstig van Jean Pauls Weblog met daarin een exclusief interview met Barbapapa zelf (onder andere over zijn Zen-Boeddhistische retraite periode).

1 opmerking: